Yoga in Zoetermeer

eerst volgende zaterdag zen middag is op zaterdag 16 december

 

Wat is Yin-yoga

De meeste Yoga vormen richten zich op het versterken van je spieren en zijn Yang georiënteerd. De tegenhanger hiervan is Yin yoga. Yin richt zich op het (oprekken van ons ) bindweefsel en is een daarom een langzame yoga vorm zonder zware inspanningen en werkt juist ontspannend. Hierdoor kan iedereen deze vorm van Yoga beoefenen. Yin yoga brengt ontspanning voor lichaam en geest.

 

Bindweefsel bestaat uit verschillende cellen, vezels en water. Ja kan het zien als lijm die je gehele lichaam bij elkaar houdt. Maar naast het geven van steun heeft dit weefsel nog veel meer functies. Het beschermt je organen en kapselt zenuwen, bloedvaten en lymfebanen in. Verder verbindt het je huid met je spieren en zorgt het voor isolatie. Aandacht voor je bindweefsel is dus essentieel. Door tijdelijk de spieren en bindweefsel te rekken ontstaan er diepe ontspanning wanneer je uit de houding komt.

 

De houdingen worden ca. 1 tot 5 minuten vastgehouden. Hierdoor wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Op deze manier wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en tussen de gewrichten. Mede om deze reden is Yin yoga sterk aan te bevelen voor mensen vanaf ca 35 jaar en mensen die stijfheid ervaren in hun lichaam.

 

Als je langere tijd in een houding blijft zitten of liggen heb je de tijd om naar de signalen te luisteren die je lichaam afgeeft. Wat heeft je lichaam of geest jou te vertellen? Je komt als het ware in een meditatieve staat wat rust en ontspanning zal brengen.  Yin yoga is een laagdrempelige vorm van yoga en hierdoor kunnen zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden deelnemen. 

 

Deze yoga lessen worden gegeven op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 en van 20.30 - 21.30 uur in Zoetermeer (Rokkeveen)

en op donderdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur in Zoetermeer (Rokkeveen)

 


Wat is yoga nidra

Deze vorm van yoga wordt ook wel de yogi slaap genoemd en is daarom zeer ontspannen. 1 uur Nidra staat gelijk aan ongeveer 3 à 4 uur normale slaap. Tijdens deze vorm van yoga lig je ontspannen op je rug en luister je naar de stem van de docent en naar de evt. klanken die je hoort.

 

Je verlaat de waakstand en komt via de droomstand bij je diepe slaapstand. je verlaat de diepe slaapstand en komt in een diepe laag van je bewustzijn terecht. Deze staat van bewustzijn is erg ontspannend. Omdat je volledig stil ligt komt je gehele lichaam tot rust, het denken komt tot rust en ook de zenuwen vinden hun rust. Op dit moment is je lichaam in staat nieuwe verbindingen te leggen tussen bijvoorbeeld je twee hersenhelften en oude patronen te doorbreken door ze naar de oppervlakte te halen waardoor jij er mee aan de slag kunt gaan op het moment dat je weer "wakker" bent.

 

Een Yoga Nidra sessie is dus zeer ontspannend. Na afloop voelt je lichaam uitgerust en vol energie.

 

Yoga nidra is heel laagdrempelig een te volgen voor iedereen. Het is aan te raden vaker een nidra les te volgen omdat vele de eerste paar keer in slaap vallen. Hun lichaam is niet gewend zo tot rust te komen omdat het altijd in actie stand staat. Je lichaam geeft zich over aan de fysieke vermoeidheid die er op dit moment uit komt. Zoals gezegd is dit te trainen door vaker een les te volgen, als je wakker blijft kan je bijv. pas aan de slag met het doorbreken van oude patronen. De docent probeert je uiteraard wakker te houden middels diverse geluiden

 

Deze les wordt aangeboden als special


Wat is yoga in de mix

Tijdens deze les worden er meerdere soorten yoga aangeboden en is geen enkele les of week hetzelfde. Een combinatie van hatha, yin, meditatie en ademhaling is de basis. Deze zullen in wisselende combinaties tijdens de les worden aangeboden als special

 


Testimonials

Monique Metselaar - Je wordt goed ontvangen, professionele ruimte, kleinschalig, aardige en professionele yoga lerares. Heerlijke yoga sessie ervaren.

 

Henneke van der Marel - Fantastisch, ontspannende yogales. Ik voelde me de volgende dag nog helemaal ontspannen

 

Willeke - Heerlijk om een "yogajuf" te hebben gevonden die met beide benen op de grond staat en niet zweverig is, dit is wat mij wel eens tegen de borst stuit bij andere yogascholen/ lessen. Sonja heeft een fijne en rustgevende stem die je tijdens de les prima begeleidt.      

 

Sandra Labrie - Hele fijne eerste les gehad, ontspannen en fijn en toch ben je hard aan het werk. Ik kijk al uit naar de volgende keer!

 

Sanne van der Star - Fijne les met hypnotherapie elementen

 


10 rittenkaart

De investering voor 10 x yoga is € 110,-

De 10 rittenkaart is 5 maanden geldig