Over mij

 

In 2006 ben ik als psycholoog mijn eigen praktijk gestart en heb me door de jaren heen steeds meer ontwikkeld en gespecialiseerd. De laatste jaren kwamen er meer mensen in de praktijk voor hulp na partner geweld en/of (seksuele) mishandeling. Toen ik doorhad hoe groot de impact was van mijn therapie, wist ik dat deze mensen niet per toeval op mijn pad waren gekomen en heb ik besloten deze weg verder in te slaan. 

 

Het verschil dat ik, in relatief korte tijd, kon maken in het leven van een klant motiveerde mij nog meer. Gemiddeld genomen kwam de klant met een laag energieniveau, depressieve, negatieve en zware gevoelens in de praktijk in en na enkele weken vertelde ze dat zij blijer en vrolijker waren. Daarnaast zeiden ze dat ze zich lichter en positiever voelde.

 

Ik vind het heerlijk om veel tegelijkertijd te doen en kan dus gemakkelijk van de hak op de tak springen en maak ik gebruik van veel handgebaren. Daarbij maakt het niet uit of de sessies fysiek of online zijn. 

 

Als hypnotherapeut en coach heb ik me de laatste jaren steeds meer ontwikkeld en kan ik zeggen dat ik één van de betere trauma therapeuten van Nederland ben. Dit heeft erin geresulteerd dat mijn klanten vanuit heel Nederland naar mij toe komen.

 

Een paar leuke, grappige, bijzondere weetjes over mij:

 

Eigenwijs, hardleers, praat snel en veel, ben altijd positief (soms tot vervelens aan toe volgens de mensen om mij heen), denk in mogelijkheden en kijk liever naar het heden dan het verleden, duidelijke visie voor de toekomst, laat me niet snel van mijn stuk brengen. 

Mijn klanten zeggen dat ze niet het idee hebben dat ik een therapeut ben, ik ben niet zweverig en sta met beide voeten op de grond. Ze voelen zich snel op hun gemak bij mij en kunnen zich daarom snel openstellen voor de adviezen.

 

Mijn visie op traumaverwerking

 

Een slachtoffer kunnen we allemaal worden, maar een slachtoffer blijven is een keuze.

Je bent slachtoffer geworden van een gebeurtenis of een reeks gebeurtenissen, weet dat je niet zo geboren bent. Je kan je huidige negatieve en zware gevoelens effectief en blijvend positief veranderen, zie de mogelijkheden en ga hiermee aan de slag!

 

Als je mij zou kennen zou je weten dat:

 

  • Ik in de auto graag luister naar Qmusic Foute uur, waar ik met veel verschillende nummers uit zowel jaren 70,80,90 en 00’s uit volle borst meezing. Zelf als er andere in de auto zitten (en dan moet je weten dat zingen niet tot een van mijn talenten behoort ;-) )
  • Ik makkelijk van de hak op de tak kan springen en dit dus ook kan volgen van anderen
  • Sonata No. 14 van Beethoven iets bij mij oproept wat ik niet kan omschrijven.
  • Ik ontzettende drang naar kennis heb en jaarlijks verschillende opleidingen, trainingen, cursussen en workshops volg die soms niets met elkaar te maken hebben
  • Je maakt mij blij met een hazelnoot schuimtaartje.
  • Qua inrichting van mijn (koel) kasten ik een tikkie teveel autistisch ben omdat alles een vaste plaats heeft.
  • Nummer 1 op mijn bucket list staat een paar maanden rondtrekken door Azië en de Noord- en Zuidpool bezoeken.
  • Soms waan ik me even in Thailand als ik ontspanning zoek bij de Thaise masseur

 

Sonja Bos