Neerwaartse spiraal

Gepubliceerd op 22 augustus 2022 om 10:58

Sheila (fictieve naam) was de afgelopen jaren niet meer gelukkig. Niet gelukkig met haar leven, niet gelukkig met haar lichaam en ook niet gelukkig in haar leven als (alleenstaande) moeder.

 

Na haar scheiding, een paar jaar geleden, is haar leven in een neerwaartse spiraal geraakt. Burn out en depressies hebben haar leven geregeerd. Ze raakte haar baan kwijt en nieuwe banen hield ze nooit lang vol. Vriendschappen verwaterde.....

 

Uiteindelijk vond ze geluk in eten, en toen we de cirkel weer rond. Ze werd alsmaar zwaarder en vond zichzelf niet meer aantrekkelijk, kon slechter bewegen, ondernam minder activiteiten en kwam hierdoor minder buiten. Haar kinderen schaamden zich zelfs voor hun eigen moeder. Een nieuw, extra dieptepunt.

 

Na een toename van verschillende fysieke klachten en een gewicht van boven de 140 kg kwam Sheila in aanmerking voor een maagverkleining. Dit was voor haar een nieuw begin. Een jaar na de maagverkleining nam Sheila contact op met de praktijk. Ze merkte een terugval en besefte dat er flink gewerkt moest worden aan haar mentale welzijn. "Een maagverkleining is tenslotte een fysieke ingreep, als je mentaal niet veranderd ben je zo weer terug bij af", was een van haar eerste zinnen.

 

Tijdens de hypnotherapie hebben we gewerkt aan het opruimen van onderliggend trauma, daarnaast heb ik onder hypnose een maagband gezet en hebben we ingezet op een gezondere levensstijl. 

 

Een paar weken later zit Sheila zichtbaar beter in haar vel, ze valt op een normaal en gezond tempo af en lacht meer. Ze heeft de contacten met haar vrienden weer opgepakt en ook val haar werk haar minder zwaar. Thuis onderneemt ze meer met haar kinderen en ze vertelde weer een trotse moeder te kunnen zijn. Ze kan steeds meer genieten van haar kinderen en ziet wat ze lange tijd niet heeft gezien; prachtige en wonderbaarlijk mooie kinderen, met ieder hun eigen kwaliteiten :-)

 

* naam en enkele zaken zijn verandert / aangepast om niet direct te kunnen herleiden naar een persoon

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.