Ouders uit elkaar

Gepubliceerd op 13 april 2022 om 10:29

Dit is het verhaal van cliënt X

Cliënt had tot ca. zijn 18e levensjaar een onbezorgd en fijn leven bij zijn ouders en familie in Hongarije. Hij deed het goed op school en was erg sociaal. Hij hielp o.a. de kerk en vrijwilligersorganisaties.

Omdat er weinig werk was voor zijn vader verhuisde hij naar Nederland om hier te werken. Cliënt bleef alleen met zijn moeder en familie. Als er voldoende geld was kwam zijn vader kwam wel even terug naar Nederland maar dit was nooit voor lang. Het afscheid voelde telkens heel zwaar en heftig omdat de band met zijn moeder niet zo goed en intens was als die met zijn vader.

 

Om een bepaald gemis op te vangen ging cliënt steeds vaker van huis en kwam, naar eigen zeggen, in contact met verkeerde mensen. Criminaliteit en drugs waren, op een gegeven moment, aan de orde van de dag. Na een paar jaar hadden zijn ouders geen grip meer op hem en besloten zijn ouders dat hij het beste bij zijn vader kon gaan wonen en werken in Nederland.

 

Deze reünie was erg fijn. Hij kwam in een land  waar hij de taal niet sprak, en de kwam in een stad te wonen. In Hongarije leefde ze een heel stuk landelijker zeg maar. De eerste 1,5 week bleef zijn vader thuis om hem wegwijs te maken in de stad maar toen zijn vader weer ging werken sloeg de verveling toe. Omdat hij de taal niet machtig was en geen werk had ging hij over straat zwerven en kwam in hetzelfde milieu terecht als in zijn geboorteland.

 

Periodes van neerslachtigheid, depressie en zelfs suïcidale gedachten wisselden elkaar af.

 

Toen hij uiteindelijk een baan kreeg ging het beter, maar had hij ook (meer) geld voor zijn eigen drugs.... in - en verkoop wisselde elkaar af met eigen gebruik.

 

Vorig jaar besloot hij dat het genoeg was geweest! Hij wilde weer leven, zonder gevoel van balast en wilde dat zijn ouders trots op hem waren. Zijn moeder kwam van tijd tot tijd naar Nederland maar als zij er was mondde dit altijd uit in ruzie. "waarom ben je niet als...... waarom doe je zo gek etc". 

Cliënt belde op voor een intake en vertelde daarbij het hele verhaal en de zaken waarvan hij dacht dat hij last had....

 

We hebben in totaal 3 hypnotherapie sessies gedaan waarin ook trauma therapie verwerkt zat. Vaak wordt er bij trauma gedacht aan iets heel heftigs en groots maar voor cliënt was het afscheid van zijn vader telkens een nieuw trauma...

Trauma is voor iedereen anders, iedereen beleeft de wereld om hen heen op een unieke manier.

 

Vorige week sprak ik cliënt weer. Hij belde mij op om te bedanken voor alle hulp. Cliënt voelde zich blij, had al, sinds de eerste sessie, geen drugs meer aangeraakt en stond goed in het leven. Op zijn werk ging het heel goed, geen "gezeur" met collega's meer.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.