Wat doet een scheiding.....

Gepubliceerd op 11 april 2022 om 12:15

wat doet een scheiding

In mijn praktijk kwam een man die sprak over depressieve gevoelens.  Tijdens het gesprek bleek dat de man al enige jaren gescheiden was maar de verstandhouding met zijn ex was al jaren slecht (vandaar de scheiding...). Nadat ze uit elkaar zijn gegaan heeft hij sporadisch de kinderen mogen zien. Als hij ze dan toch mag zien hoort hij van de kinderen allemaal verhalen die moeder verteld heeft over hem waarom hij de kinderen zo weinig ziet.....

 

Meerdere rechtzaken zijn geweest en telkens wordt hij in het gelijk gesteld, zelfs tot aan dwangsommen toe. "helaas kan je van een kale kip niet plukken" dus staat hij keer op keer in zijn hemd. De politie haalt de kinderen niet op want, zeggen zij, we halen jonge kinderen niet weg bij hun moeder.

 

Tja daar sta je dan als vader die dolgraag zijn kinderen wil zien maar dit niet mag van zijn ex. Het rechtssysteem blijkt ook al niet te helpen; "tja, om mijn banksaldo te laten slinken wel, dan kunnen ze" zegt de man boos en verdrietig.

 

De man is nu op een punt aangekomen dat hij het niet meer weet, elke dag mist hij zijn kinderen maar hij weet niet meer wat te doen, hij is radeloos!

 

Na 2 hypnosessies zie ik een andere man. Het gemis en verdriet is er nog steeds maar dit beheerst zijn leven niet meer. Hij heeft de situatie geaccepteerd en kijkt vol hoop naar de toekomst; "als de kinderen ouder zijn komen ze vanzelf". 

 

Deze shift in zijn houding en energie zorgt ervoor dat zijn omgeving ook mee veranderd. Hij voelt zich beter en gaat zich ook weer beter kleden. Dit valt op binnen het bedrijf waar hij werkt. Collega's spreken meer tegen hem en zijn sociale bezigheden bereiden zich uit.

 

Tot op heden heeft hij zijn kinderen nog niet gezien maar voor nu is dat oke zegt hij. Cliënt kijkt vol goede moed naar de toekomst en laat de tekortkomingen van zijn ex zijn leven niet meer beheersen; "want dat is wat ze wil, mij kapotmaken. Het was haar bijna gelukt..."

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.