Stormt het ook wel eens in jouw leven?

Gepubliceerd op 21 november 2023 om 10:56

Afgelopen weekend ben ik met de boot van de DFDS vanuit IJmuiden naar Newcastle gegaan (Engeland). 

Een ontzettend leuke ervaring die ik iedereen kan aanbevelen, als je tenminste niet heel gevoelig bent voor continue bewegingen, want dat is wat de boot doet.... Continue op en neer wiegen.

Het vertrek

Vrijdag middag reden we naar IJmuiden om daar in te checken en te boarden. Daar kregen we hut 1503 toegewezen op het 5e dek. Ik denk dat een tent ruimer is ;-) Een hut met een kleine eigen badkamer, stapelbed, bankje en klein tafeltje en een krukje was ons verblijf voor dit weekend. Gelukkig hadden we ook nog een raam en konden we naar buiten kijken.

 

Om 17.30 uur vertrok de boot en het wiebelen vond ik wel meevallen, wel een gekke gewaarwording maar ik moest van mijn ouders een reistabletje innemen (dat heb ik dan ook netjes gedaan...) dus had nergens last van.

De eerste nacht

Toen we gingen slapen, ik mocht bovenin het stapelbed (voelde me net weer een 10 jarig meisje....) was het even wennen aan het gekraak in de hut. Door alle bewegingen die de boot maakt kraakt elk deel van de boot. Op zich was het heen en weer gewieg van de boot wel lekker om zo in slaap te vallen....

 

Toen werden we wakker omdat we in de hut DINGDONG hoorde... Dit was de omroepster en gaf aan dat het 8 uur was en dat we konden ontbijten en we om 10.15 uur zouden aankomen in Newcastle.

 

Na onder de douche te zijn gesprongen gingen we opzoek naar een kop thee en een croissant.

Engeland

Eenmaal aangemeerd hadden we 5,5 uur om Newcastle te ontdekken, best een leuke stad maar net te kort om alles te zien. Misschien gaan we dus nog een keer die kant op.

Toen we om 16.30 uur weer terug waren op de boot hebben we alle cadeautjes gelijk in de koffer gedaan zodat we nog wat loopruimte over hadden in de hut.  Een uur later vertrokken we weer richting IJmuiden.

De storm begint

Tijdens het avondeten (wat trouwens heel erg goed is op de boot) merkte we al dat het iets onrustiger was op zee. Hoe later het werd hoe onstuimiger de zee begon te worden. Dit zorgde natuurlijk voor best komische momenten omdat het net leek of veel mensen dronken waren..... (misschien waren ze dit ook wel maar ik gaf de onstuimige zee de schuld van het omvallen van sommige mensen hahaha).

 

Toen we naar bed gingen dacht ik dat de storm niet veel erger kon worden maar ik had het mis.... Gedurende de nacht ging het steeds harder stormen. Je merkte dat de boot om een golf omhoog ging en vervolgens weer heel diep naar beneden. De hut kraakte nog meer dan de vorige nacht. Ook hoorde je de golven hard tegen de zijkanten van de boot slaan.

Windkracht 5 - 6

Om 04.30 uur werden we met een klap wakker. Je boot ging heel ver omhoog en achter deze hoge golf was er geen water dus viel de boot een heel eind naar beneden. In de ochtend hoorde we van veel passagiers dat veel mensen uit hun bed(je) waren gevallen... Hierna konden we niet meer slapen omdat de golven niet minder werden. 

 

De deuren die naar de verschillende buitendekken leidde waren gedurende de storm, vanwege veiligheidsoverwegingen, gesloten. Rond 8.30 uur gingen deze weer open omdat de wind wat meer was gaan liggen. Toen we naar dek 9 liepen om naar het buitendek te gaan zagen we op verschillende plekken spuug in en rondom de vuilnisbakken liggen... Het was en heftige nacht.

 

Achteraf hoorde we dat het slechts windkracht 5-6 was... Het kon dus nog heftiger :-)

Ben jij gewend aan de storm?

We hoorde ook dat enkele mensen hier gewoon hebben doorheen geslapen, misschien omdat zij dit gewend zijn of omdat ze zoveel gedronken hadden dat ze er niets van hebben gemerkt. 

 

En dit brengt me bij jou. Want hoe vaak stormt het in jouw leven? En misschien slaap jij ook wel eens rustig door omdat een bepaalde situatie voor jou gewoon is (geworden). Als je dit tegen iemand anders zou zeggen zou degene heel verbaast reageren.

 

Sta eens stil bij de stormen in jouw leven. Wat zou jij zeggen als een vriendin jouw levensverhaal namens haarzelf aan jou zou vertellen. Wat zou je dan zeggen? Zou je zeggen dat het heel heftig is, dat je haar bewondert voor haar kracht en doorzettingsvermogen? Of zou je zeggen dat de situatie heel erg ongezond is en zou je haar adviseren een ander pad in te slaan in haar leven. Of zou je......

Zonder regen geen zonneschijn

Bij iedereen stormt het wel eens in het leven, dit hoort erbij. "zonder regen geen zonneschijn" zegt het bekende gezegde. Maar zorg er wel voor dat je de zon wel ziet schijnen. Als je alleen maar regen ervaart is dit niet goed voor je gezondheid, zowel mentaal als fysiek ga je hier last van krijgen.

 

Wil je weten op welke manier je de zon vaker kan zien schijnen?

Laten we dan een keer samen in gesprek gaan


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.