Blog en podcast pagina

Als je naar mijn podcasts wil luisteren klik dan hier

Soms blog ik voor andere pagina's en tijdschriften. Hieronder vindt je de link naar deze artikelen

 

O nee, niet nu...

Je staat voor je kledingkast en bedenkt wat je gaat aantrekken. Na lange tijd ga je weer een avondje weg met vriendinnen. Het ene na het andere kledingstuk trek je uit de kast en beland op je bed met de gedachten “nee, dit trek ik zeker niet aan”.

Lees meer »

Ik wil dit niet meer!

Halverwege mijn werkdag zie ik dat ik 3x gebeld ben door dezelfde persoon. Ik blader nog even verder en wordt dan weer door haar gebeld. “hey Sonja, Ja sorry hoor dat ik zo vaak gebeld heb maar ik wil en kan dit NIET meer, ik trek dit niet en mijn man ook niet! Kan je me alsjeblieft helpen?”

Lees meer »

Waarom is dankbaarheid zo belangrijk?

Ik loop naar de voordeur van de praktijk om de laatste klant van de dag binnen te laten. Nog voordat ik bij de deur kom zie ik haar al vrolijk bewegen met een enorme glimlach op haar gezicht. Als ik de deur heb geopend vliegt ze me om me nek en ik krijg een zoen op mijn wang….

Lees meer »

Vergeetachtig als symptoom van stress

Er zijn veel symptomen door kunnen wijzen op stress zoals vermoeidheid, piekeren, slecht slapen, buikpijn, hoofdpijn en slechte concentratie. Een ander symptoom van stress is vergeetachtigheid. Daarover vertel ik je vandaag graag wat meer.

Lees meer »

Verdriet

Nee, we vinden het niet leuk maar verdriet hoort bij onze basis emotie net als vreugde, angst en boosheid. Verdriet is een reactie van ons lichaam wanneer we te maken krijgen met een moeilijke situatie, zoals het verliezen van een geliefd persoon of dier, het verliezen van een baan, het zakken voor een examen of als je gekwetst wordt. En toch gaat dit gevoel altijd weer over. Soms is verdriet van korte duur en soms duurt dit langer bijvoorbeeld als je in rouw bent.

Lees meer »

Angst

Wist jij dat je hersenen geen onderscheid kunnen maken tussen de verwerking van iets wat echt of nep is? Een feit of een mening?

Lees meer »

Schaamte

Iedereen kent het wel; schaamte. Iedereen heeft zich wel eens geschaamd en als jij denkt dat jij hierin bijzonder bent zal je iets hebben verdrongen of je bent niet van deze planeet 😉

Lees meer »

Neerwaartse spiraal

Sheila (fictieve naam) was de afgelopen jaren niet meer gelukkig. Niet gelukkig met haar leven, niet gelukkig met haar lichaam en ook niet gelukkig in haar leven als (alleenstaande) moeder.

Lees meer »

Wat doet een scheiding.....

In mijn praktijk kwam een man die sprak over depressieve gevoelens.  Tijdens het gesprek bleek dat de man al enige jaren gescheiden was maar de verstandhouding met zijn ex was al jaren slecht (vandaar de scheiding...). Nadat ze uit elkaar zijn gegaan heeft hij sporadisch de kinderen mogen zien. Als hij ze dan toch mag zien hoort hij van de kinderen allemaal verhalen die moeder verteld heeft over hem waarom hij de kinderen zo weinig ziet.....

Lees meer »

Ouders uit elkaar

Cliënt had tot ca. zijn 18e levensjaar een onbezorgd en fijn leven bij zijn ouders en familie in Hongarije. Hij deed het goed op school en was erg sociaal. Hij hielp o.a. de kerk en vrijwilligersorganisaties.

Lees meer »

Ho 'oponopono

Hoʻoponopono (ho-o-pono-pono) is een oude Hawaïaanse methode met Sjamanistische invloeden voor verzoening en vergeving. Het zorgt ervoor dat je ego op 1 lijn komt met je ware zelf.  Vrij vertaald zeg je hiermee;

Lees meer »