Massage

Massages komen al voor sinds mensheugenis waarbij je op passende wijze, druk of spanning op de zachte weefsels van het lichaam aanbrengt.  Het ontvangen van een massage kan vanuit zowel klachten als symptomen verminderen. Afhankelijk van de vraag en de wens wordt er gebruik van diverse oliën om de handen van de masseur vloeiend te begeleiden. Bij sommige massages werkt het gebruik van olie juist belemmerd en kan dit beter niet gebruikt worden.

Onderstaande massages bieden wij aan als onderdeel van ons uniek coach concept maar kunt u ook los boeken bij onze praktijk in Zoetermeer.

Klassieke ontspanningsmassage

De massage brengt ontspanning en werkt rustgevend voor zowel lichaam als geest, waardoor de spieren hun spanning kunnen loslaten. Ontspan en laat de eventuele knopen uit je lichaam wrijven middels de bewegingen van de masseur. Je lichaam ontspant door de rustgevende muziek en geluiden die je op de achtergrond hoort maar ook door de geuren die wellicht waar zal nemen en de bewegingen van de handen van de masseur die je ervaart tijdens het ontvangen van deze ontspanningsmassage. Doordat de spanning uit je lichaam verdwijnt is je mind in staat om ook te ontspannen. In slaap vallen tijdens deze massage vorm is dus niet vreemd.

Eventueel is deze massage ook te boeken met als aanvulling begeleiding van diverse klankschalen. De klanken en trillingen werken door tot het diepste van je lichaam, en kunnen op deze manier de lichaamseigen trilling en frequentie herstellen, waardoor fysieke en mentale blokkades verholpen kunnen worden en je optimaal zult ontspannen. Door deze klankschalen toe te voegen aan de ontspanningsmassage zal je lichaam en geest nog dieper en langer ontspannen.

Diepe weefsel massage

Soms word je beperkt in je bewegingen doordat je een zogeheten "knoop" in je spieren hebt. Dit is een energetische blokkade en kan ontstaan door ophoping van afvalstoffen of dit kan een emotionele blokkade zijn. Vaak ontstaan dit soort "knopen" als je langdurig bent blootgesteld aan bepaalde lichamelijke en of mentale spanningen. Maar kan ook ontstaan als je bijvoorbeeld op de toch hebt gelegen of hebt gezeten met je rug of nek. Op de plek van de knoop is er weinig circulatie van bloed en zuurstof. Een diepe weefsel massage is een krachtige massagevorm die gericht is om spierspanningen en verklevingen los te maken en de doorbloeding te stimuleren, en kan hierdoor soms pijnlijk zijn, uiteindelijk breng je spieren weer in ontspannen staat waardoor de klachten verdwijnen. Soms is een enkele behandeling niet genoeg en zijn er vervolg afspraken nodig. De masseur zal dit aangeven. Als knopen al langere tijd aanwezig zijn is kan je er niet van uitgaan dat deze tijdens één massage of behandeling zullen verdwijnen. Wel zullen je klachten de aanzienlijk minder zijn.

Deze behandeling wordt gericht gegeven afhankelijk van de plek waar de blokkade zit. Soms is het aan te bevelen dat er een groter gebied wordt meegenomen met de massage om een maximaal resultaat te behalen. Spieren zitten immers over je gehele lichaam en zijn met elkaar verbonden

 

Klantbeoordelingen

  • Heerlijke massages, ook de workshop is een aanrader. De sfeer is heel prettig, ze houd rekening met je wensen. Super!  Wij komen zeker terug!      -Carina-
  • Sonja heeft mij de techniek van handmassage geleerd. Het was heel boeiend om te ervaren wat het bij mezelf doet.
    Ik werk in de ouderenzorg, hier heb ik het ook toegepast. Zo mooi om te ervaren wat het doet met mensen. Doormiddel van massage contact te maken en rust over te brengen. De mensen genoten er zichtbaar van.   - Teuntje-