Hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapievorm waarin je door middel van diepe meditatie, meer inzicht in jezelf krijgt en aan je vraagstukken kunt werken. Je kan bijvoorbeeld een bepaalde gewoonte of angst aan hebben geleerd maar je weet niet waarom en het lukt je niet of hier vanaf te komen. Als dit jou beperkt in het dagelijks gelukkig leven kan hypnotherapie hier uitkomst in bieden. Tijdens de sessie verlies je op geen enkel moment de controle over jezelf, je leert je gedachten en gevoelens beter begrijpen. Achteraf weet je dus ook precies wat je gezegd hebt.

 

Een hypnotherapiesessie is niet eng. Je houdt de controle over je eigen denken en ik laat je geen gekke dingen doen. Niet voor niets ben ik lid van de Vereniging Hypnose Experience Nederland die onder andere als doel heeft de kennis en de kwaliteit van de aangesloten leden te waarborgen.

Wat is hypnotherapie en hoe werkt het?

Hypnotherapie is een bewezen, effectieve therapievorm waarbij een diepe meditatie wordt gebruikt om bepaalde klachten of vraagstukken te behandelen. Je spreekt tijdens deze meditatie jouw onderbewustzijn aan en hierdoor kan je jouw gevoelens en klachten beter leren begrijpen. Hypnotherapie kan worden ingezet bij onder andere angstklachten, depressieve gevoelens, lichamelijke klachten, slaapproblemen, stress  en verslavingsproblematiek.

Wat kun je met hypnotherapie bereiken?

Je leert luisteren naar je onbewuste gevoelens en overtuigingen, en leert waar ze vandaan komen of daar zijn ontstaan. Hierdoor ontvang je nieuwe inzichten over jezelf die je kunt toepassen in je dagelijks leven. 

Hypnotherapie brengt jou in een ontspannen staat waarin jij je compleet op je eigen gevoelens kunt richten. 

  • traumaverwerking
  • angsten
  • het afleren van bepaald gedrag
  • stress
  • slaapproblemen
  • pijnklachten
  • depressieve gevoelens

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Hoeveel sessies je nodig hebt hangt volledig af van jouw vraagstuk, hoelang je dit gevoel al hebt en in hoeverre jij bereid bent je open te stellen en aan de slag te gaan met de inzichten die je hebt gekregen.  Gemiddeld genomen zijn 3-5 sessies voldoende om verandering te zien. Na de eerste sessie zal je merken dat er al iets in gang gezet is. De investering voor een enkele sessie is € 145,-. Het liefst werk ik in een traject, ondanks dat je met 1 sessie al veel bereikt zul je merken dat je met meerdere sessies daar komt waar je wezen wil.

Er zijn diverse hypnotherapieën beschikbaar, afhankelijk van je vraagstuk en eventuele klachten.