Business coaching

Je hebt al een aantal jaren een bedrijf. Het loopt goed, het draait lekker maar de uitdaging is er wel een beetje vanaf. De ene dag lijkt steeds meer op de andere. In je achterhoofd hoor je een zeurderig stemmetje “Is dit het nou?”. Het is niet dat je het niet meer naar je zin hebt. Het is meer dat je je afvraagt of het geen tijd is om van richting te veranderen. Om iets anders te gaan doen. Om je vleugels uit te slaan.

 

Het enthousiasme dat je had als jonge en bevlogen ondernemer is langzaam uitgedoofd. Je worstelt met vragen als “moet ik wel of niet groeien met mijn bedrijf”, “als ik nu stop met mijn bedrijf, wat zijn dan de consequenties?”. En een vraag die vaak langskomt: “Is het het allemaal wel waard geweest? Al die uren die ik in mijn bedrijf gestoken heb waardoor ik mijn kinderen te weinig heb gezien toen ze klein waren”. Dit zijn hele begrijpelijke vragen, waar je voor jezelf een antwoord op probeert te vinden. Dat maakt eenzaam, want met wie kun je deze vragen bespreken? Jouw gedachtenspinsels wil je niet direct thuis bespreken, bang voor de reactie die je krijgt. Op de zaak wil je geen onrust veroorzaken en dus houd jij je gedachten voor je.   

    

Kortom: je wil verandering maar weet niet hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Wat wil je gaan doen, waar word je nog oprecht blij van? Waar ligt je hart nou echt? Ligt het nog wel op de plaats waar jij denkt dat het ligt? Lastige vragen waarop je zelf geen antwoord weet. Je blijft piekeren, het onbestendige gevoel verdwijnt niet en voor je gevoel zit je vast.

 

Tijd voor actie?

Tijd voor business coaching!

 

Tijdens een coachingstraject denk ik met jou mee en zoek naar mogelijkheden. Daarbij ga ik niet automatisch mee in jouw verhaal en geef ik tegengas, stel kritische vragen en prikkel jou met diverse opdrachten.

 

Een coachingstraject is meer dan wekelijks een uurtje praten met elkaar.

Jij gaat serieus aan de slag om grip te krijgen op jouw onbehagen. Daarvoor doe je een drievoudige investering: in geld, in tijd en in energie. Verandering gaat niet vanzelf. Je moet echt willen veranderen en daarbij bereid zijn om te incasseren. We maken vooraf duidelijke afspraken, de verwachtingen zijn helder. Je krijgt ook huiswerk mee. Om dingen uit te zoeken, te overdenken, om vragen over jezelf en jouw leven te beantwoorden.

Ik spreek jou erop aan als jij jouw huiswerk niet maakt. Want jij wil veranderen en daar is jouw inzet voor nodig. Je zult jezelf tegenkomen, ongetwijfeld. Maar is dat ook niet juist wat je wil? Want je stapt in het traject om de veranderingen die je zelf wil en zoekt, niet voor elkaar krijgt. Dan is het wel nodig om de helpende hand aan te pakken.

Als therapeut/coach kan ik jou helpen jezelf terug te vinden en te leren kennen. Bij business coaching kan ik een soulkey sessie gebruiken. Tijdens een soulkey sessie wordt het bewuste denken uitgeschakeld en praat jij met je onderbewuste. Zo krijg je antwoord op vragen die je hebt over jezelf. Met deze antwoorden krijg jij inzicht in jezelf, in wie je bent en waarom je doet wat je doet. Dit inzicht is nodig om de verandering die je zoekt, ook te kunnen benoemen. Misschien klinkt dit wat zweverig, maar dat is het absoluut niet. Voordat we een soulkey sessie doen, vertel ik je uitgebreid wat het wel en niet is en wat je kunt verwachten.

 

Testimonial

  • José – Ik had veel vragen waar ik geen antwoord op wist. Zowel privé als zakelijk was ik daardoor uit balans. Sonja heeft mij een spiegel voorgehouden. Zit beter in mijn vel, privé gaat het weer beter en zakelijk zit ik ook weer in de lift.

 

Maatwerk

Mijn coachingstrajecten zijn maatwerk. Dat betekent dat ik op basis van jouw vragen en doelen een voorstel maak. Hierin staat duidelijk omschreven wat we gaan doen, hoe vaak we elkaar spreken, wat de kosten zijn. Zo weet jij wat jij van mij kunt verwachten en wat ik van jou verwacht.

Om een beeld te geven van een coachingstraject heb ik kort beschreven hoe een traject van een half jaar eruit kan zien:

 

Een half jaar coaching 1

Elke 2 weken hebben we fysiek contact, in mijn praktijk, bij jou op de zaak of op een andere plaats waar we rustig kunnen praten.

Tijdens deze ca. 2 uur durende sessies praten we eerst over wat je bezighoudt, waar je vandaan komt, of je last hebt van beperkende overtuigingen. We sparren over je ideeën en creëren een helder toekomstbeeld.

Je krijgt van mij opdrachten mee naar huis waarmee je de vragen die je hebt op zakelijk gebied inzichtelijk kunt maken. Tijdens onze sessies bespreken we de uitkomsten van de opdrachten die je thuis hebt uitgewerkt. Door wekelijks met je opdrachten bezig te zijn kom je in een andere energie die je helpt te komen waar je wil.

Ca. 2 maanden na het afronden van het traject hebben we nog een afsluitend gesprek.

 

Een half jaar coaching 2

Na onderzocht te hebben wat je drijfveren waren om voor jezelf te beginnen onderga je een soulkey sessie. Onder hypnose kom je tot je kern, je schakelt je bewuste denken uit en onderzoekt of de richting die je op wil en wilde gaan nog in lijn is met je kern.

Als dit allemaal duidelijk is kan je verdere plannen voor de toekomst maken. De gesprekken vinden tweewekelijks plaats. We bespreken je voortgang maar ook de zaken waar je tegenaanloop zowel zakelijk als privé, want als ondernemer lopen deze twee nog wel eens door elkaar.

Na het coachingstraject krijg je een “strippenkaart” die je recht geeft op 4 keer een extra telefonische sessie. Deze kan je inzetten als je wil “sparren”, of ergens in vastloopt.

 

Wil jij weten of mijn coaching voor ondernemers bij jou past?

Plan dan een kennismakingsgesprek